Хмільницкий район - прапор
Хмільницька районна державна адміністрація
Офіційний сайт
Малий Герб України
08 вересня 2024 року
Facebook - логотип Twitter - логотип Instagam - логотип Youtube - логотип
Режим високої контрастності

Як уникнути кишкових інфекцій?

29.07.2024 Кількість переглядів: 16

Літо традиційно є періодом підвищеної захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ). Причиною виникнення ГКІ зазвичай є вживання недостатньо термічно обробленої їжі, неякісних харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках та у місцях несанкціонованої торгівлі.

Щоб уникнути кишкових інфекцій,  дотримуйтеся простих правил:

  • купуйте харчові продукти в санкціонованих місцях і офіційних торгових мережах. Не купуйте харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • мийте руки перед приготуванням та споживанням їжі;
  • мийте і дезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя для приготування їжі, дотримуйтесь чистоти на кухні;
  • ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і рибу;
  • доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С, не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури довше, ніж на 2 години;
  • зберігайте харчові продукти, дотримуючись температурного режиму та термінів придатності, вказаних виробником;
  • використовуйте для приготування їжі якісну, очищену воду;
  • не вживайте консерви, особливо домашні, якщо в них здута кришка, змінився колір, запах  або якщо ви не впевнені у їх якості;
  • в умовах тривалої відсутності  електроенергії,  не вживайте харчові продукти, які довго зберігалися в холодильнику без електропостачання.

 

 

 ВСП  Хмільницький РВ  ДУ «ВОЦКПХ МОЗУ»                                                                

 

 

 


E-Mail: *

Пароль: *


Ще не зареєстровані? Реєстрація